Aantal padelbanen in Nederland groeit exponentieel

Padel is een sport die rond het jaar 2005 in Nederland is geïntroduceerd. Padel lijkt op een combinatie van tennis en squash. Het wordt gespeeld op een kunstgras baan van 10m bij 20m, omringd door een glazen wand. Opvallend is dat veel mensen in Nederland nog nooit van de sport gehoord hebben. Terwijl het de snelst groeiende sport ter wereld is. 

De eerste padelbaan werd in 2005 in Nederland geplaatst. Dit gebeurde op het trainingscomplex van PSV. Guus Hiddink de coach op dat moment had de sport in Spanje gezien en was er erg enthousiast over, waarop PSV de baan liet bouwen. Deze baan voldeed echter nog niet aan alle eisen. De eerste officiële baan werd in 2006 aangelegd in Vijfhuizen.

In 2017 waren er al 57 locaties waar padel gespeeld kon worden. Inmiddels zijn er 150 padelbanen in Nederland verspreid over 18 steden. Padel wordt vaak door tennisverenigingen aangeboden, maar er zijn ook een aantal commerciële partijen waar een potje padel gespeeld kan worden. De verwachting is zelfs dat het aantal padelbanen aan het eind van het jaar verdubbeld is.

Wil jij weten of er een padelbaan bij jou in de buurt is? Klik dan hier. Je kan via deze link alle padelbanen bij jou in de buurt zoeken.

Lees ook: Welk padel racket past het beste bij jou?