Welk padel racket past het beste bij jou?

blocksock padel gravel

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het kopen van een padel racket. In deze blog nemen we de verschillende punten door om het juiste racket voor jou samen te stellen, om zo de tegenstander van de padelbaan kan slaan.

Gewicht

Het is heel belangrijk om bij je padelracket te kijken naar het gewicht. Hoe zwaarder het racket, hoe meer kracht het kost om de bal een richting mee te geven. Je bent dus minder wendbaar dan bij een lichter racket. Bij een lichter racket heb je echt minder kracht die je krijgt uit de slag die je maakt. 

Bladvorm

De bladvorm van je padelracket is ook een belangrijk punt. Voor beginners is het meest gekozen blad een rondvormig blad. Dit heeft te maken met de ‘sweet spot’ waar je de bal raakt. Bij een rond racket is dit punt groter, waardoor je de bal gemakkelijker een richting kan meegeven.  Bij andere vormen, zoals een ovaalvormig of diamantvormig blad, is de ‘sweet spot’ kleiner. Hierdoor is het moeilijker om de bal op het juiste punt van het blad te raken. Ronde bladvormen zijn meestal geschikt voor beginners. Zo kunnen zij de technieken onder de knie krijgen voordat er kracht bij komt kijken. 

Prijs

Als laatst is de prijs van een padelracket niet geheel onbelangrijk. De prijs hang meestal samen met de grondstoffen die in een padelracket zijn verwerkt. Ga voor jezelf na hoe vaak je padel gaat spelen en maak daarop je keuze in de prijsklasse. Voor de beginners is het prima om een van de goedkopere padel racket te kopen. Naarmate je een gevorderde speler bent, kan je gaan kijken naar een hogere prijsklasse. In de hoge prijsklasse vind je dan ook de ovaal- of diamant-vormige bladen terug voor meer uitdaging.

Benieuwd waar jij de beste padel rackets kunt scoren? Bezoek dan een van deze winkels: Decathlon, Padelshop, Padeldiscount, Smashinn, Padel Casa of Padel Wereld.

Lees ook: Aantal padelbanen in Nederland groeit exponentieel

padel racket blocksock black white